Körbetekerte a Balatont egy szobabiciklivel a pécsi adjunktus (bama.hu)

Nem csak fut, hanem kerékpározik is dr. Cselik Bence. A karanténban beindult pécsi adjunktus pár hete 42 kilométert tett meg anyósa kertjében, most viszont szobakerékpárra pattant, hogy a Balatonon túrázzon. Persze csak képletesen.

Először futott, most bringázott egy pécsi kertben
Felrobbantotta az internetet annak a pécsi srácnak a futása, amiről a maratonista a bama.hu-nak mesélt először. Akkor dr. Cselik Bence a kedves mama kertjét taposta le, hiszen 527 kört tett meg egy 80 méteres, előre kijelölt pályán. A táv 42 kilométer volt, azaz egy maraton. Úgy néz ki nem szenvedett sokáig az izomláztól. Újabb dobása volt a hétvégén. Igaz, ezúttal kerékpárral, ami nem halad, mégis kidörzsöli a hátsó fertályt.

– Nem akartam a sporttal megállni, ezért bringára pattantam és 200 kilométer volt a cél, ez a Balaton körüli távnak felel meg – mondta Bence, akinek anyósa kertjébe egy spinning bringát szállítottak a barátai, hogy azzal rója le a tókört. Képletesen.

Modellezte a terepet
Aki már tekert ilyen bringán tudja, hogy a pedálok kicsit könnyebben pöröghetnek a talp alatt. De Bence ennek sem a könnyebbik felét fogta meg.

– Ahol emelkedő volt, ott tettem ellenállást a kerékre, így sokkal nehezebben is tudtam hajtani a bringát – árulta el Bence, aki bár egy helyben ült, mégis Balaton-térkép segítette az eligazodásban. – Így tudtam, mikor járok olyan helyen, ahol van egy kis domb – tette hozzá.

A cikk folytatása itt elolvasható.