Könyvolvasó maraton indul Balatongyörökön (zaol.hu)

Az új év első napjától április végéig tartó könyvolvasó maratont hirdetett meg a balatongyöröki könyvtár. A cél, hogy gyerekek és felnőttek minél több könyvvel megismerkedjenek és minél többet olvassanak.

A könyvtárban vagy az interneten, az intézmény közösségi oldalán találhatják meg néhány nap múlva az olvasni szeretők az űrlapot, melyet kitöltve vehetnek részt a könyvolvasó maratonon.

Ezen a majd azt kell feltüntetniük, mely könyveket és hány oldalt olvastak, s a szervezők értékelést is kérnek a műről. A könyvtár könyveket is javasol, ha ezeket választják a nevezők, azokért plusz pontot kapnak, de bármilyen kötet kézbe vehetnek az olvasók.

– Húsz-húsz könyvet tartalmazó könyvlistát adtunk meg. A gyerekeknek például Böszörményi Gyula műveit, Louis Sachar: Laura titkos társasága című könyvét, a felnőtteknek Fábián Jankát és Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak című könyvét is ajánljuk- mondta el Rógán Edina könyvtáros. Bármely településről lehet jelentkezni a könyvolvasó maratonra, melynek végén különböző korosztályokban nyerteseket hirdetnek.