Komoly támogatást kapott a keszthelyi sport (TV Keszthely)

Több mint hétmillió forinttal támogatta idén a helyi sportegyesületeket az önkormányzat. Az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke elmondta, hogy a gazdasági válság miatt felére kellett csökkenteni a korábban tervezett hozzájárulás összegét. Csótár András megjegyezte: az ingatlanok biztosításával és céltámogatásokkal is segíti az önkormányzat a sportolókat.

A 2020-as év, mint minden más területen, úgy a sport terén is nagy kihívásokat okozott. Keszthelyen is a sport teljes vertikuma megszenvedte a járvány miatt szükséges korlátozó intézkedéseket, gazdasági nehézségeket. Vannak sportágak, melyek szinte lehetetlen helyzetbe kerültek.

 A támogatásokat az Emberi Erőforrások Bizottsága nyújtja az egyesületeknek. A bizottság elnöke, Csótár András elmondta, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság nagy nehézséget jelent az önkormányzatnak – tudósít a TV Keszthely.

„Keszthely város működési költségvetése körülbelül négymilliárd forint, amelyből az idei év végéig – számításaink szerint – körülbelül 500 millió forint az az összeg, ami nem folyik be. Ennek a hiánynak az áthidalása különösen nehéz feladat, mindemellett azonban nem feledkezhetünk meg a sportegyesületeinkről sem, akik becsülettel és eredményesen teszik a munkájuk a mindennapokban és az önkormányzat erőn felül igyekszik támogatni az egyesületek munkáját” 

– nyilatkozta a bizottsági elnök.

Csótár András hozzátette, a hozzájárulásokat idén két ütemben folyósította az Emberi Erőforrások Bizottságon keresztül az önkormányzat. Az utolsó, közel 2,5 millió forintos támogatási összeg a héten érkezik meg az egyesületekhez. A város 20 egyesülete idén összesen 7.150.000 forintot kap az önkormányzattól. A költségvetés összeállításakor ennek az összegnek a dupláját tervezték be, a gazdasági válság miatt csökkentették a felére a dotációt.

„Mindemellett különösen ki kell emelni, hogy az önkormányzat az ingatlanjainak a biztosításával sok tízmillió forintos támogatást nyújt az egyesületek számára azon a területen is. A bizottságunk pedig céltámogatásként magára vállalt néhány különösen nehéz egyesületnek a segítségét. Így megsegítettük például a Kiscápák Sportegyesületet, hiszen az ő versenyúszóik, akik készültek a bajnokságra, az ő utaztatásukat a bizottság külön keretből magára vállalta”

 – tette hozzá Csótár András, aki szerint az ismert helyzetben erőn felülinek tekinthető a város által nyújtott sporttámogatás.

Hozzátette, a lehetőségekhez képest sikeres és eredményes évet zárt a keszthelyi sport. A bizottsági elnök köszönetet mondott az egyesületek vezetőinek és sportolóinak a 2020-ban végzett áldozatos munkáért.