Komoly fairtás a fonyódi kempingben (képriport)

Látványos fairtás történt a napokban a fonyódi Napsugár Kempingben. A település egyik független képviselőtestületi tagja azt nyilatkozta a hirbalaton.hu-nak, magánterületről van szó, testületi üléseken eddig nem volt téma, mi a kemping jelenlegi tulajdonosainak terve.

(fotók: hirbalaton.hu)

“Elég nagy a pusztítás” – fogalmazott a képviselő, hozzátéve egyelőre nem tudják, mi a fakivágások célja, és hogy szabályosan történt-e minden. Vannak akik úgy értesültek, tájidegen, és allergiát okozó fákat vágtak ki, illetve olyanokat, amiket már rég ki kellett volna vágni a veszélyességük miatt. Mások sajnálják az egészségesen, életerősen elpusztított fákat, és gyanakodnak. A fakivágásokról, és a fonyódi Napsugár Kemping új tulajdonosi hátteréről a 24.hu írt bővebben.

A 7.számú főút és a vasút között elterülő fonyód-bélatelepi kempingben jelenleg is javában folyik a tereprendezés, a kivágott fák begyűjtése:

 

 

A kempingnek saját vasúti átjárója van a közeli Balaton-parthoz. A túloldalon is zajlanak a munkák:

 

A fonyódi Napsugár Kemping szomszédságában van a bélatelepi frissen felújított vasútállomás a még nyitásra váró főépületével: