Kolbászoljunk Fonyódra hétvégén!

Idén 10. alkalommal rendezik meg Fonyódon a Kolbászfesztivált február 8-10. között. A téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén színes programokkal, versenyekkel is várják az érdeklődőket a Zákányi Kálmán városi sportcsarnokban és környékén. A belépés ingyenes. (A rendezvény ideje alatt forgalomkorlátozás lesz érvényben a sportcsarnok körüli utcákban.

A fesztivál termelői piacán ott lesznek a legjobb magyar kézművesek portékái. Sajtkülönlegességek,  mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket – ígérik a szervezők.

A rendezvénnyel kapcsolatos legfrissebb információkról, szabad szálláslehetőségekről az esemény Facebook oldalán, illetve ide kattintva lehet tájékozódni.


FORGALMI REND VÁLTOZÁS A X. KOLBÁSZFESZTIVÁL IDEJE ALATT FONYÓDON:
A jubileumi X. Fonyódi Kolbászfesztivál biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbiak szerint módosul Fonyód, József utca és környékének forgalmi rendje a 2019. február 8. 8:00 órától 2019. február 10. 22:00 óráig.

A gépjármű forgalom elől lezárva:

a József utca a Liszt Ferenc utca és a Kilátó utca között
a Károlyi utca József utca és a Jókai utca közötti szakasza
a Balaton utca a Jókai utca és a József utca közötti szakasza
a Jókai utca Liszt Ferenc utcától nyugatra eső szakasza
a lakók gépjárművel, lakcímkártya felmutatásával hajthatnak be kizárólag a Fő utca felől a focipálya bejáratáig, illetve a Szabó Lőrinc utcába
nem szabad megállni a Liszt Ferenc utcában.
a Liszt Ferenc utcába gépjárművel behajtók a Szent István utca felé tudnak kanyarodni
a Sándor utca Vasas utcától északra eső szakasza zsákutca
a fesztivál kijelölt parkolója a Vigadó téri parkoló

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fesztivál ideje alatt az érintett szakaszoktól eltérő útvonalon közlekednek majd a helyi-járatos buszok is! További részletes információt erről a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. honlapján (http://www.pannonvolan.hu) olvashatnak!