KLASSZ a pARTon

Szombaton kezdődik és három héten át tart a KLASSZ a pARTon fesztivál a Balatonnál. A Cimbora Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a komolyzenei koncertsorozatot.

A szervezők hagyományt kívántak teremteni  rendezvénnyel úgy, hogy közben igényes, klasszikus zenei programmal bővítsék a nyári kulturális kínálatot. A másik céljuk, hogy a Cimbora hagyományaihoz híven tehetséges fiataloknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak – áll a hirbalatonhoz eljuttatott közleményükben.

Az ingyenes programsorozat keretében a kistelepülések lakói, és akik különféle okokból nem engedhetik meg maguknak, hogy koncertekre járjanak, részesei is lehessenek ennek a zenei élménynek. Gyermekrendezvényeinken keresztül a legkisebbeknek is izgalmas programokat kínálunk. A fesztivál házigazdája Érdi Tamás zongoraművész, aki nemcsak művészi, hanem emberi példát is mutat a fiataloknak.

A nyáresti komolyzenei koncerteknek idén is a Balaton és a Duna partján található települések adnak otthont: Balatonalmádi – Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, valamint Budapest és Esztergom.

Tavaly a fesztivál 35 koncertje 15 helyszínen valósult meg, melynek programjában elsősorban kamarazenekarok szerepeltek. Idén több nagyzenekari koncertet is élvezhet a közönség.

Fellép többek között az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, az NFZ Grazioso Kamarazenekara, az Eckhardt és a Keller Kvartett. A szólisták között szerepel Balázs János, Csordás Klára, (Párizs), Hildegarde Fesneau (Párizs), Hutás Gergely, Görög Sisters (Szabadka), Kocsis Krisztián, Lajkó Félix, Matuz Gergely, Oláh Vilmos, Onczay Zoltán, Ránki Fülöp, Szabadi Vilmos, Szűcs Máté, Vigh Andrea, Vékes Erzsébet, Zsoldos Bálint.

 

A koncertsorozat támogatója a Miniszterelnökség, az NKA, Balatonfüred, illetve Balatonalmádi Város Önkormányzata és a MOL Új Európa Alapítványa.