Kizuhant egy fiatal az óriáskerékből a Balaton Sound fesztiválon

Csütörtök éjfél előtt valamivel kizuhant egy fiatal az óriáskerékből Zamárdiban a most zajló könnyűzenei fesztiválon. A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a baleset körülményeit – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

(Fotó: police.hu)

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. június 30-án, este 23 óra magasságában, eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett balesetet egy fiatal férfi a Balaton Sound fesztiválon üzemelő óriáskerék használata során.

Az eset teljeskörű tisztázása érdekében a Siófoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást. A baleset körülményeit a hatóság igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja – áll a rendőrség közleményében.

Az MTI híradása szerint szemtanúk beszámolója szerint a férfi egyedül szállt be a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a magas védőkorlát feletti keskeny résen és onnan leesett.
„Cselekedetére semmi előzetes jel nem utalt, a történtek pillanatok alatt zajlottak le, esély sem volt a baleset megakadályozására” – fogalmaztak.
Kiemelték, hogy az óriáskerék, amelyet egy önálló mutatványos szolgáltatócég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltatócég történetében – elmondásuk szerint – hasonló eset még sosem történt.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel azt közölte: a fiatal férfi súlyos koponya-, gerinc- és belső sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátása után azonnal sürgősségi osztályra szállították – tette hozzá.