Kívánság-léggömb juttatta a Balatonra

A történet Vasszécsenyből indult, Zalalövőn folytatódott és a Balatonnál ért véget. Lili, a 4 éves kislány Vasszécsenyben gyermeknapi kívánságát kötötte egy lufira és eresztette szélnek, a zalalövői megtaláló pedig komolyan vette a kérést: elvitte a gyermeket a Balatonra.

(fotó: Vasszécseny Önkormányzata)

A vasszécsenyi önkormányzat és intézményei közös gyermeknapján a gyermekek a kívánságaikat héliumos lufira kötve az égbe repíthették. A papírok egyik oldalát rajzokkal díszítették, a másikra pedig felírták az önkormányzat elérhetőségeit, hogy a lufi, így a kívánság megtalálója tudjon kinél jelentkezni, ha azt teljesíteni szeretné.

Csaknem száz lufi közül egy, méghozzá Rába Liliené biztosan célba. Júniusban Radics Endre talált rá Zalalövőn, egy mezőgazdasági terület villanyoszlopának tövében és értesítette a vasszécsenyi önkormányzatot – számolt be korábban az eseményekről a vaol.hu.

A rajz láttán eszébe jutott saját gyermekkora és óhaja: egy balatoni nyaralás – Lili is ugyanerre vágyott.

A férfi rögtön elhatározta, hogy teljesíti a kérést. Négy gyermekes családapa lévén hosszú nyaralásban nem gondolkodhatott, de egy napra elvitte a kislányt és családját a Balatonra – írta a Blikk.

A kívánság története itt véget ért, a barátság azonban azóta is tart a két család között.