Kiválasztották a tervezőket a városfejlesztési feladatokhoz Keszthelyen (zaol.hu)

Parti sétány, nyitott vízparti részek, sport- és szabadidős lehetőségek kialakítását szeretné megvalósítani a keszthelyi önkormányzat. A tervezési folyamat most kezdődik.

A Keszthelyi Önkormányzat 400 millió forint kormányzati támogatást nyert a városfejlesztési komplex program előkészítésére, tervezésére, melyen belül kiemelt feladat a Városi Strand és környéke fejlesztéséhez szükséges kiviteli tervek elkészítése.

Azt a célt tűztük magunk elé, hogy a keszthelyi, körülbelül 4,5 kilométeres Balaton-parti szakaszunkat turisztikailag még inkább egybefüggő központtá szeretnénk átalakítani. Az elmúlt években is folyamatosan fejlődött strandjainkat, a kikötőket, a közösségi tereket egy ligetes, árnyékos sétánnyal szeretnénk egybekötni

– emelte ki Nagy Bálint polgármester az egyik fő prioritást a zaol.hu tudósítása szerint.

Az új parti sétány a kutyás strandtól Gyenesdiás határáig tart majd. Nagy Bálint elmondta, hogy az önkormányzat fontos célkitűzése volt, hogy ahol csak lehet, nyissák meg a Balaton-parti részeket, hogy a közvetlen vízparti részekhez mindenki könnyen eljusson. Így egy közel kéthektáros területet is megnyitnak, mely az elmúlt évtizedekben lezárt volt. A fejlesztések másik része, hogy a futballpálya helyén egy sport- és szabad­időközpontot alakítanak ki, a harmadik elképzelés pedig az, hogy a KRESZ-park területén kerékpáros pálya és multifunkcionális szilárd burkolatú sportpálya kap majd helyet.

Varga Gábor projektmenedzser arról számolt be, hogy nemrég lezárult a tervezési feladatokra kiírt közbeszerzési eljárás. A különböző feladatokra 10 cégtől 19 ajánlat érkezett. A parti zóna tervezését a keszthelyi Forma Tervező és Fővállalkozó Zrt., míg a két sporttal kapcsolatos komplexum tervezését a kaposvári Anker Stúdió nyerte el.