Kiürült Hévíz

Hazautaztak a vendégek, otthon maradtak a lakosok Hévízen. Egy hét leforgása alatt szinte teljesen kiürültek Hévíz utcái, terei és szálláshelyei. A máskor tavasszal pezsgő fürdőváros most hibernálta magát.

“Tudjuk, hogy nehéz lemondani a már életformává vált üdülési és pihenési formákról, az egész télen várt tavaszi és húsvéti kikapcsolódásról, azonban most ezt kérjük mi is a vendégeinktől. Szomorú szívvel teszem ezt, mert mindig tárt karokkal vártuk a hozzánk látogatókat, de az életünket alapjaiban felforgató járvány miatt ma az elsődleges feladatom, feladatunk a megelőzés, a járvány lassítása” – közölte Papp Gábor Hévíz polgármestere Hévíz Város Facebook oldalán.

A polgármester köszönetet mondott a vendégeiknek, és a helyieknek hogy betartják az otthonmaradást. Kifejti: a hévízieknek is beszűkült, lelassult az életük. Nem járnak a kedvenc helyeinkre, bezárták a játszótereket, nem ülnek a kávéházakban, csendesek a templomok, csak a tavirózsák úsznak a Hévízi Tófürdőn.

“Azon dolgozunk, hogy a veszélyhelyzetnek mielőbb vége legyen, és ezután élettel teljen meg újra Hévíz! Ez rajtunk és Önökön is múlik. Most egy rövid időre búcsúznunk kell egymástól, de mi itt leszünk akkor is, amikor a vészhelyzet elmúlik.”HÉVÍZ MEGVÁR!”” – áll a polgármester bejegyzésében.