Kiterjesztik az ingyenes internetet Tihanyban

A kormányzat bejelentése alapján a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a középfokú oktatásban digitális munkarendben tanító pedagógusok ingyenes vezetékes internetszolgáltatásban részesülnek 30 napra. A kormányrendeleten felül szeretnénk minden olyan tihanyi lakosnak ezt a lehetőséget felajánlani, ahol iskolás vagy óvodás korú gyermek van a családban, ezzel is ösztönözve őket arra hogyha tehetik, tartsák otthon gyerekeiket – olvasható a SmartWifi közleményében. 

A Tósoki Imre tihanyi polgármester által megosztott közleményben kifejtik:minden olyan tihanyi lakosnak, aki az egészségügyben aktívan dolgozik járványhelyzet végéig, biztosítják az ingyenes internet hozzáférést hasonlóan a most kihirdetett intézkedéshez. Nekik köszönjük az áldozatos munkájukat, és arra kérjük őket, valamilyen formában igazolják, hogy az egészségügyben dolgoznak, hol és milyen munkakörben. Ezt a bejelentést az ugyfelszolgalat@smartwifi.hu e-mail címre kérjük elküldeni, és a kihirdetett járványügyi vészhelyzet végéig biztosítjuk számukra a díjmentes internet szolgáltatást – közöltés.
Az ingyenes oktatási internetre jogosult Smartwifi ügyfelek az ugyfelszolgalat@smartwifi.hu e-mail címen jelezhetik az igényüket egy havi ingyenes internet szolgáltatásra november 18. és 30. között. Az igénylésnél a Smartwifi azonosítóra (SWF-XXX) valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító úgynevezett oktatási azonosítóra lesz szükség. Ezt a legegyszerűbben a diák igazolvány másolatával vagy lefényképezésével lehet igazolni, melyet az e-mailhez kell csatolni. Az egy havi díjmentesség az ügyfeleknek egy havi hosszabbítással biztosítjuk, tehát aki esetleg már kifizette előre az internet szolgáltatást, annak is meghosszabbodik további egy hónappal a szolgáltatás lejárata.
A Smartwifi csapata mindent megtesz, hogy a járvány idején mindenki, megbízható, jó minőségű internet szolgáltatáshoz jusson Tihany területén. Ezért intézkedtek arról, hogy a nem aktív előfizetőknél is elérhető legyen a Smartwifi ingyenesen használható Hotspot szolgáltatása, illetve az eddig megszokott 10 perces szakaszok helyett 1 óráig lehet Tihany területén használni az ingyenes internetet megszakítás és újrakattintás nélkül.