Kisvonat zakatol a siófoki mézeskalács-vasútállomás körül (likebalaton.hu)

Zakatoló mézeskalács vonat masírozza körbe a siófoki vasútállomás ugyancsak mézeskalácsból megalkotott kicsinyített mását. A siófoki Kálmán Imre Művelődés Központ aulájában idén is kiállítják a mézeskalács várost, melynek épületeit ügyes kezű önkéntesek alkotják meg advent első hétvégéjére. A terepasztalnyi városkép igazi karácsonyi hangulatot idéz, ráadásul jótékonysági ügyet is szolgál – írja a likebalaton.hu.

 

A kezdeményezők minden évben egy beteg gyermeket és az ő családját segítik azzal, hogy a mézeskalács épületeket licitre bocsátják.

A mézeskalácsvárost november 26-tól – nyitva tartási időn belül – bárki megnézheti a kulturális központban. (Az előírásoknak megfelelően maszkban.)

Három napig készült a vasútállomás
Nemrég képes összeállítást osztott meg közösségi oldalán a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium, melyben beszámoltak arról, hogy a felnőtt cukrásztanulók Leányvári Krisztina oktató vezetésével három napon át dolgoztak a siófoki mézeskalács-vasútállomás megalkotásán. Az eredmény pedig egészen varázslatos lett.

A kivilágított épület körül mézeskalács kisvonat zakatol körbe. Valószínűleg ez lesz az idei kiállítás egyik legszebb részlete.

A teljes cikk (videóval) itt található.