Kirándulásra, a tanösvények felfedezésére buzdít az agrártárca

Tavasszal is egyedülálló élményt nyújtanak a tanösvények. Országszerte csaknem 1000 kilométer hosszú tanösvény-hálózat várja a kirándulni vágyókat. A nemzeti parkokban található túraútvonalak többsége ingyenesen és szabadon látogatható – hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium a szombati közleményében. külön említve a Kis-Balaton látnivalóit.

 

A kínálat változatos, így a gyakorlott túrázóktól a kisgyerekes családokon át az idősebb korosztályig mindenki találhat számára megfelelő, felfedezésre váró úti célt.
Magyarországon a nemzeti park igazgatóságok kezelésében található 194 tanösvény nem csupán kikapcsolódási lehetőséget nyújt a szabadban, bebarangolásuk során bepillanthatunk hazánk különleges, ritka természeti kincseibe is. Az útvonalak bejárása azoknak nyújthat ideális kirándulási célpontot, akik önállóan szeretnék felfedezni egy-egy terület értékeit.

A tavasz beköszöntével a természet folyamatosan változó és változatos arcát is megismerhetjük a tanösvények segítségével. Az elérhető útvonalak között található számos rövidebb, könnyen teljesíthető, amely például kisgyerekes családok számára is remek kikapcsolódást nyújt a természetben.

A Kis-Balaton egyedülálló értékeit mutatja be a Búbos vöcsök tanösvény, amelyet a Kányavári-szigeten alakított ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság. A mintegy 2 kilométer hosszú sétaút 15 állomása a térség madárvilágát mutatja be.