Király Viktorral és Roby Lakatossal jótékonykodik szezonnyitó koncertjén a Füred Dixieland Band (likebalaton.hu)

A Balaton-part idei első, szezonnyitó nagyrendezvénye lesz a Füred Dixieland Band jótékonysági gálakoncertje június 18-án, Balatonfüreden, melyen olyan sztárvendégek lépnek majd fel, mint Roby Lakatos, a világhírű hegedűművész, illetve a fiatalabb generáció nagy kedvence, Király Viktor popénekes.

 

 

A zenekarnak megalakulása óta fontos a jótékonykodás, elsősorban a beteg vagy nehéz sorsú gyermekek támogatása. Eddig minden szezonnyitó koncertjük bevételét karitatív célra ajánlották fel, idén sem ez lesz másként, most azonban kitekintettek a határon túlra.

Az egykor az ENSZ-ben, New Yorkban dolgozó kuratóriumi elnök, Kammerer Ágnes, illetve az egyik legnagyobb informatikai világcég közép-kelet-európai igazgatója, Bacsó Tibor támogatását is élvező alapítvány otthonaiban élő gyermekekből alakult az Árvácska együttes, melynek tagjai több művészeti ágban is jeleskednek.

Idén az ő támogatásukra ajánlotta fel a Füred Dixieland Band a gálakoncert bevételét, és mint Dervalics Róberttől megtudtuk, már meg is kapták az igényeket: hangszerek, kották, fellépőruhák szerepelnek a listán, s talán még egy-egy fellépésük útiköltségeihez is hozzá tudnak járulni. Reményeik szerint a koncertre Gergely István esperes is eljön Csíkszeredából, és magával hozza az Árvácska néhány tagját, akik saját produkcióval lépnek fel. Viszonzásul, ha a járványhelyzet is megengedi, ősszel a Füred Dixieland Band ad koncertet Csíkszeredában.

A további részletek itt elolvashatók.