Kinyitottak már a kilátók Somogyban (sonline.hu)

Mostanra szinte minden dél-balatoni kilátó átállt nyári nyitvatartási rendre. A legtöbben júniustól tervezik a hosszabb nyitvatartást, de van olyan hely is, amelyet már március közepe óta látogathatunk.

Számos olyan tevékenység van, amelyet a Balatonnál járva nem hagyhatunk ki. Ezek egyike a tó partjától nem messze magasodó kilátók látogatása, ezekből van több is a Balaton partján. Zamárdiban a Kő-hegyen épült kilátóból nyílik páratlan kilátás a tóra, amely ráadásul egész évben, belépőjegy váltása nélkül látogatható.

A siófoki víztorony is egész évben nyitva tart, de május 1-től – vasárnaptól csütörtökig – 10 és 19 óra között van lehetőség a magasból szemlélni a Balaton fővárosát. Sőt péntekenként 21, szombaton pedig 22 óráig tart nyitva.

A Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó készen áll a szezonra. A Városháza tájékoztatása szerint már fogadtak a tavaszi időszakban két nagyobb csoportot. Április 1-től előszezoni nyitva tartást léptettek életbe, tehát május végéig 10-től 19 óráig tartanak nyitva, hétfő kivételével. Júniustól azonban minden nap látogathatják a turisták a komplexumot 10 órától 21 óráig. A kilátóban található kávézó pedig már május elsején megnyitott, tehát aki felfrissülne és panorámát csodálna, annak adott lesz a lehetőség.

A balatonboglári Gömbkilátó március 15-én nyitott, azóta minden nap 10 órától 18 óráig várja a turistákat.

A Balatont Fonyódról több helyen is meg lehet csodálni a magasból, a Sipos-hegyi és a Várhegyi kilátók is nyitva állnak a turisták előtt. Május 31-ig előszezoni nyitvatartás van érvényben, tehát szombaton és vasárnap lehet megmászni mindkét építményt 10 és 18 óra között. A főszezonban, júniustól pedig minden nyitva áll a látogatók előtt este 9 óráig. Az utószezon október 31-ig tart, akkor csak hétvégén 10 és 18 óra között látogathatóak a fonyódi kilátók – adott információkat a sonline.hu.