Kimentettek egy jégbe szakadt nőt (veol.hu)

Futótűzként terjed a híre Csopakon, hogy a fagyos Balatonból kimentettek egy hölgyet, aki éppen a meleg forrást akarta megjelölni a jégen. A nő szerencséjére három fiú és egy tanár a segítségére sietett.

A csopaki strand bejáratánál felhívják a figyelmet a fürdőtelep területén található hőforrásokra, amelyek miatt a strand egyes szakaszain a jég vastagsága balesetveszélyes, sportolásra alkalmatlan.

– Lent korcsolyáztunk a csopaki strand keleti részén, amikor Szilvia, a feleségem szólt, hogy egy nő beszakadt a Balatonba. Észrevettem, hogy tőlünk két-háromszáz méterre, a Paloznaki-öbölben három srác jégkorongozik. Kiabáltam nekik, hogy jöjjenek segíteni, mert nagy a baj – elevenítette fel a történetet Látos Jenő, aki a Báthory iskolában tanít angolt és informatikát. Ő annak idején a hetvenes években vízimentőként dolgozott a strandon, így már volt némi tapasztalata a mentésben. A három fiú azon nyomban a jég fogságába esett hölgy segítségére sietett.

A huszonkét éves, paloznaki Kövesi Balázs és Slemmer Ábel Sebestyén, valamint a húszesztendős, csopaki Németh Balázs már évek óta szoros barátságot ápolnak. Szüleiktől megtanulták, hogy ha bajban van az ember, akkor segíteni kell. A közös életmentés még erősebbé kovácsolta a barátságukat.

– Amikor szólt nekünk a tanár úr, egyből elindultunk segíteni a bajba jutott nőnek. Balu (Németh Balázs – a szerk.) indult elöl a hokiütővel, utána én, a tanár úr, végül Ábel. Hasra feküdtünk, a hokiütőket egymásba akasztva biztosítottuk, hogy nagyobb baj ne legyen. A nyakig elmerült hölgy szerencsére megfogta a bot végét, és sikerült kimentenünk. Ezután még megkérdeztük, hogy miben lehetünk a segítségére, hiszen a ruhája teljesen átázott – meséli Kövesi Balázs.

Az átfagyott asszonyt a parton várták az ismerősei, akik melegítve hazavitték. Szerencsére mentőt nem kellett hozzá hívni. A három fiúnak azóta már nagyon sokan gratuláltak, példaértékűnek tartják, amit tettek.

(10:15)