Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: a világosi Panoráma-kilátó (welovebalaton.hu)

A Balaton talán legideálisabb pontja az aligai magaspart, hogy végignézzünk egy tomboló ciklont vagy egy mágikus napnyugtát – ismertet meg egy újabb balatoni helyszínnel a welovebalaton.hu.

A Balaton kapujának is szokták nevezni a keleti partot, a Balatonaligától Fűzfőig terjedő szakaszt. Magasabb pontjairól pazarul belátni a komplett keleti medencét Tihanyig. A leglenyűgözőbb akkor tud lenni, ha az ember valamelyik magasparti szakaszon leül egy padra, és a biztos távolból végignézi egy monstrum vihar áthaladását a tavon, vagy épp a naplementét. Ilyen helyet ajánlunk most: ez a balatonvilágosi (voltaképp aligai) Panoráma-kilátó, ami nem egy torony, hanem egy magaspart.

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love Balaton

A Balatoni Bringakörút is itt fut el, szóval ha pihenésre szottyan kedvünk, érdemes megállni. A lélegzetelállító kilátás mellett pár apróságra is rácsodálkozhatunk. Van például egy egész sekély árkon átívelő, aránytalanul méretes fahíd, amit dedikáltan a szerelmes pároknak szenteltek. Ha ezen átmennek, szerelmük múlhatatlan, olthatatlan, elpusztíthatatlan lesz.

 

Fotó: Kőrösi Tamás – We Love Balaton

Hogyan jutok ide?

Balatonvilágos főutcájából, a Dobó István utcából több kis utcácskán és közön le lehet menni a Csók István sétányra, ami a panorámát ígéri.