Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontására (Tihanyi Visszhang)

Kiírták a közbeszerzést az egykori tihanyi Park Hotel bontására. A Klebelsberg Kuno utca 1-es szám alatti ingatlanon a korábbi, már régóta üresen álló szállásépületeket és kiszolgálóépületeket bontják majd el. Az ingatlanok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkednek el, az épületeket évek óta nem használják, ezért erősen leromlott állapotúak, így felújításuk és átépítésük nem lehetséges, vagy nem lenne gazdaságos. A József főherceg egykori kastélya és közvetlen környezete kivétel, azt a mostani állapotában érintetlenül meg kell tartani – írja a Tihanyi Visszhang.

 

Az elbontásra ítélt hétszintes, lapostetős, ötezer négyzetméteres hotel földszintjén konyha-étterem, recepció, közösségi helyiségek, előadóterem működött régen, az emeleten lakószintek voltak. A kétszintes, nyeregtetős személyzeti szállót, a tárolót, az öt lakóegységből álló, földszintes apartmant, a kétszintes gépészeti épületet, a vasbeton medencét, a büfét és a félig földbe süllyesztett kis raktárt szintén elbontják.

A bontás a „Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – Nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázati felhívásra benyújtott, majd támogatásban részesített projekt része, amelynek keretében felépül a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel.

A kastély épületét helyi védelemmel műemléki értékként vették nyilvántartásba, így a bontás ezt nem érinti. Idén ez már a második közbeszerzés a Tihanyi kastélyszállóra, hiszen februárban írták ki a bontási munka megtervezéséről szóló eljárást. Ezt végül a Moriarty Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft. nyerte mintegy 15 millió forintos ajánlattal.

Most a bontás gyakorlati kivitelezőjét keresi a beruházó cég, azaz a CDHT Hotel Projekt Kft. Mint arról már írtunk, a fejlesztés eredményeként egy több mint száz szobás, négy- vagy ötcsillagos szálloda nyithatja meg kapuit. A főépületben 15 lakosztályt alakítanának ki, a birtokon emellett még két épületet építhetnek – olvasható a Tihanyi Visszhangban.