Kiírták a balatonkenesei egykori Telekom hotel felújítására a közbeszerzést (mfor.hu)

A mára már Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotelre keresztelt balatonkenesei szálloda átalakítására 2021. december 31-ig lehet pályázni. A projekt támogatása is a Kisfaludy 2030-ból történik, ennek mértéke a projekt elszámolható összköltségének 55 százaléka, a fennmaradó 45 százalékot az Ajánlatkérőnek saját forrásból kell biztosítania.

A kivitelezőnek 16,5 hónap alatt kell majd felújítania a közel 25 ezer négyzetméter telken álló 10 ezer négyzetméteres épületegyüttest (szállodát, konferencia- és apartmanépületeket), valamint a hozzá tartozó tóparti területeket, parkolókat. Az átalakítás során 160 vendégszoba és ugyanennyi parkolót alakítanak ki. A főbejárat előtt pedig egy úgynevezett drop-off zóna kialakítása is követelmény az érkező és távozó vendégek kiszolgálására, ahol két darab akadálymentes parkoló is helyet kap.

A tervek között szerepel az is, hogy a belső élménymedencét átalakítják, a kültéri medencét belülről is megközelíthető új kiúszóval kötik össze, és a belső gyermekmedencén kívül egy külsőt is építettnek. A wellness-részleg szauna-világgal és masszázs-kezelőkkel egészül majd ki – írja a mfor.hu.