Kigyulladt egy mozdony Balatonalmádiban (iho.hu)

Hétfőn reggel egy mozdony lángra kapott a Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonaton – az iho.hu tájékoztatása szerint. A műszaki hiba miatt a járatot Balatonalmáditól lemondták. A Kék Hullám mintegy 300 utasa egy bő órával később, a következő vonattal utazhatott tovább.

Az idei szezon sem múlik el a Balaton északi partján mozdonytűz nélkül – az elmúlt jó néhány nyár tapasztalataiból kiindulva szinte várható volt, hogy az év legforróbb napjainak egyikén vonathoz szaladhatnak a tűzoltók. Hétfőn reggel kilenc óra előtt Balatonalmádiban kezdett el füstölni a Budapest-Déliből Tapolcára tartó 19700-as Kék Hullám sebesvonat élén a székesfehérvári 418 331-es remot Csörgő.

Kigyulladt Balatonalmádinál a 331-es remot Csörgő (fotó: Förhécz Sándor/Facebook)

(fotó: Förhécz Sándor/Facebook)

A 24.hu felkeresésére a Veszprémi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a következőt nyilatkozta a tűzesettel kapcsolatban:

“A mozdonyvezető egy poroltóval azonnal megkezdte az oltást. Háromszáz utas ült a vonaton és körülbelül százhúsz ember tartózkodott a peronon, őket a rendőrség kiküldte.”

A lap információ szerint a reggel 9 órakor történt balesetben senki nem szenvedett sérülést, a kiérkező tűzoltók pedig sikeresen eloltották a kigyulladt mozdonyt.