A Magyar Értéktár részévé vált Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő életműve. Az általa nemesített fajták előreviszik a szőlészek, borászok munkáját –hangzott el Egerben, ahol bejelentették a legújabb hungarikumokról és nemzeti értékekről szóló öntést. Az általa nemesített cserszegi fűszeres a legjobb úton van, hogy világhírű legyen- hangzott el a sajtótájékoztatón.
A Balaton és Cserszegtomaj díszpolgárának munkássága 1947-től kötődik a mai Pannon Agrártudományi Egyetemhez. Több fajtája vált külföldön is keresetté, a cserszegi fűszeres közismerten Európa-hírű lett. Kiváló tudományos eredményei mellett jelentős közéleti munka is fémjelzi életútját. Számos szakmai kitüntetésben részesült: köztük ott van a nemesítők legmagasabb elismerését jelentő Fleischmann Rudolf-díj.
A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, valamint a tiszai halászlét. A Magyar Értéktár pedig újabb kilenc értékkel bővült. A Hungarikumok Gyűjteményébe így már 64 érték tartozik, a Magyar Értéktár pedig 152 tagúra bővült.