Kiemelt feladat a zöldterületek megóvása Balatonalmádiban (veol.hu)

A város arculatához, vonzerejéhez szervesen hozzátartozik az a páratlan természeti környezet, amelynek megóvása, gondozása, megújítása és fejlesztés állandó és kiemelt feladata a város vezetésének, valamint a lakóknak, hangsúlyozta Fabó Péter.


Balatonalmádi polgármestere azt mondta, a város képviselő-testülete sokszor és kiemelten foglalkozott a zöld területekkel. Ezt jelzi, hogy számos ilyen jellegű döntést hoztak, jogszabályt alkottak. Ilyen a környezetvédelmi program felülvizsgálata, a Köcsi tó környezetének védetté nyilvánítása, a fák védelméről szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata, illetve a köztéren lévő zöldterületek fejlesztését érintő döntés.

Fabó Péter kiemelte, közigazgatási bírsággal sújtható az, aki engedély nélkül fát vág ki. A közigazgatási bírság 200 ezer és kétmillió forint között mozog, a pénz a környezetvédelmi alapba kerül. A képviselő-testület februári döntésével a közterületekről hiányzó cserje- és évelő növények fejlesztését szeretné megvalósítani. Minden évben szemet gyönyörködtető egynyári virágok kiültetése teszi vonzóvá a város zöldfelületeit, melyeknél egyre inkább a fenntarthatóság is szerepet kap.

A cikk folytatása itt elolvasható.