Kiemelkedő fejlesztések Gyenesdiáson (Keszthelyi TV)

Jelentős fordulatokat hozott 2018 Gyenesdiás életében – hangzott el a település újévköszöntő ünnepségén. Gál Lajos kiemelte, a kormányzat több, Gyenesdiást érintő kérdésben is döntött, így számos beadott pályázat valósulhatott meg közel 3 milliárd forint értékben. Az ünnepségen átadták a Gyenesdiásért díjat is.

Gál Lajos elmondta, 2018-ban jelentős fejlesztést valósíthattak meg a Kárpáti János Általános Iskolában, valamint a Lido Strandon. Új bölcsőde épült és megújult az orvosi rendelő is. Mindezek mellett a turizmus is nagyon jól teljesített.

„Az országos és balatoni trendeket hozva Gyenesdiáson is rekordokat döntögettek a turizmus adatai. Az elmúlt 10 év legnagyobb vendégéjszaka számát, és a tervezetthez képest közel 40%-os strandbevétel növekményt könyvelhettünk el 2018-ban.” – tette hozzá a polgármester.

A megjelenteket Dr. Sifter Rózsa is köszöntötte. Zala megye kormánymegbízottja elismerését fejezte ki Gyenesdiás számára ez elmúlt évben elért – a magyar kormány által is fontosnak tartott – kiemelkedő eredmények kapcsán.

„A magyar kormány alapértéknek, és legfontosabb feladatának tekinti a gazdaság fejlesztését, a családok támogatását, a nemzeti, keresztény kultúra megőrzését és az oktatás fejlesztését.” – emlékeztetett a kormánymegbízott.

Dr. Simon Attila István,  szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, minden kormányzati intézkedésnek akkor van értelme, ha az olyan táptalajra hull, mint amilyen Gyenesdiás közössége.

„Azok mellé a kezdeményezések mellé, azok mellé az innovációk mellé nagyon könnyű odaállni bármelyik kormányzati szereplőnek, mint amilyenek innen elindultak, és amelyeket itt polgármester úr számba vett.” – tájékoztatott a helyettes államtitkár.

Manninger Jenő kiemelte, Gyenesdiás családbarát üdülőfalunként kiemelt célpontja a kisgyerekkel érkező turistáknak. Mindezek mellett azonban a településen élő családokra is jelentős figyelmet fordítanak – tette hozzá a képviselő.

„A családi turizmusnak nagyon jó célpont Gyenesdiás, és jól el tudják tölteni itt az időt. De azt gondolom, hogy Gyenesdiásról igazán el lehet mondani, hogy másképpen is igaz ez, mert itt egy családias településről van szó, ahol természetesen jó lakni, és azt gondolom, hogy megtalálja mindenki a számítását.” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Az újévköszöntő ünnepségen Gyenesdiásért díjjal köszönték meg a munkáját Horváthné Dr. Takács Ágnes nyugdíjba vonuló gyermekorvosnak.