“Ki Mit Tud”-ot tartottak Aszófőn (veol.hu)

Negyedik alkalommal mutatták be produkcióikat az elmúlt év végén Aszófőn megrendezett Esélyegyenlőségi Ki mit tud? résztvevői. A tágabb régióból érkező versenyzők több meghirdetett művészeti kategóriában bizonyították tehetségüket a jeles tagokból álló zsűri előtt. Idén először a tánc műfajában is hirdettek eredményt és osztottak ki elismeréseket.

Az aszófői kultúrház színpadán szinte egész nap folyamatosan zajlott a megmérettetés, a legkisebbektől a szenior résztvevőkig minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen – tudósít a veol.hu.  Népzene, paródia, színházművészet, musical, popzene, világslágerek, vers, próza, hastánc, rock­zene, hangszeres zene, népek táncai és a legismertebb örökzöld dallamok előadóinak tapsolhatott a nézőteret zsúfolásig megtöltő lelkes közönség.

A rendezvényre Budapestről, Veszprémből, Balatonfüredről, Örvényesről, Pécselyről, Balatonudvariból, Berhidáról, Dákáról és Aszófőről is érkeztek fellépők. A zsűri nehéz helyzetbe került, hiszen több mint 60 produkciót kellett értékelni. A legszínvonalasabb előadások Zsűri Nagydíját, a szólóénekesek Arany Mikrofon-díjat, a különös hanggal megáldott énekesek Angyali Hang díjakat vehettek át. Idén először a táncos kategóriában Csillag-díjjal értékelte a zsűri a legjobb produkciókat.

Nagy Annamária szervező, a Ki mit tud? ötletgazdája a veol.hu-nak elmondta, hogy zenés-színpadi előadásokkal jelentkeznek a legtöbben, de az egyéni és csoportos prózai előadók is évről évre egyre nívósabb, színpadképes produkciókat nyújtanak.