Ki az év polgármestere? Balatonfüreden hull le idén a lepel (veol.hu)

Június 16-án Balatonfüred ad otthont a Városi polgármesterek randevújának. Itt derül majd ki, hogy a polgárok szerint ki az év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője – hangzott el a település polgármesteri hivatalában tartott sajtótájékoztatón.

A találkozó elsősorban arra teremt lehetőséget, hogy a városvezetők az önkormányzati szektor fontos kérdéseiről kötetlenül is beszélgethessenek. A hivatalos programban mindössze két előadás szerepel, Bóka István balatonfüredi polgármester a vizes világbajnokság kapcsán megvalósuló fejlesztésekről és a balatoni térség fejlődési lehetőségeiről beszél majd, és ezekhez a témákhoz kapcsolódik majd Pogácsás Tibornak, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának előadása is.

– Nálunk június közepén már minden a vizes világbajnokság körül forog majd, a lelátó és a stégrendszer körülbelül ekkor épül majd fel. A világbajnokság kapcsán Balatonfüreden sok fejlesztés marad a városban. Kibővítjük a térfigyelő kamerarendszert, wifi-hálózat épül ki, ami a város jelentős részét lefedi, mélygarázs és közösségi tér létesül. Sok megbeszélnivalónk van az önkormányzati szektorról, például a feladatfinanszírozás formáiról is beszélgetni fogunk – mondta el Bóka István.

A Városi polgármesterek randevúját 23. alkalommal tartják majd, de az eseményt most először hozzák balatoni helyszínre. – Felhasználjuk a vizes világbajnokság kapcsán ide irányuló figyelmet, de a Balaton idegenforgalomban betöltött szerepe kapcsán is érdekes helyszín – mondta el Oltványi Tamás ötletgazda, szervező, a Szféra ügyvezetője. Május 16-ától a rendezvény honlapján lehet szavazni, hogy ki legyen az év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője. Egy e-mail címről egy szavazat adható le.