Kezdődik a Helikon Ünnep Keszthelyen (TV Keszthely)

Minden készen áll a Helikoni Ünnepségekre. Csütörtöktől Keszthely lesz a Dunántúl kulturális központja. 102 iskola 2150 diákja verseng a fődíjért. A városban számos kísérőprogram is lesz. A koncertek és különféle kategóriahelyszínek is mindenki számára nyitottak.

 

2960 darab tarisznyát kell összeállítani az önkénteseknek az idei Helikon Ünnepségekre. A programfüzet mellett karszalagot, kuponokat és tájékoztató anyagokat csomagolnak. A Közgazdasági Technikum logisztikus tanulói is segítőként vesznek részt a Helikonon.

A Fő téren már kedden elkezdődtek a munkálatok. Különféle térdekorációkat, színpadokat és installációkat telepítenek. Már a helyükre kerültek a térbetűk, kifüggesztették a zászlókat, molinókat. A művelődési központ teljes stábja, a városüzemeltetés, a kategóriahelyszíneken a takarítóktól kezdve a biztonságiakon át mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen a rendezvény.

„Több helyszínen már teljesen készenlétben állnak a dolgok, az új zeneiskola helyszíne készen áll, a Csokonaiban is már a hangot telepítik és a fénytechnikát. Úgy gondolom, hogy tényleg a finisben vagyunk, nagyon jók a lehetőségeink, én azt mondom, hogy egy szép és jól megszervezett Helikon előtt állunk. Reméljük, hogy a diákok is nagy örömmel érkeznek és nagyon jól fogják érezni magukat Keszthelyen.”

– mondta el Osvlad Bálint, a művelődési központ igazgatóhelyettese:. A helyi középiskolák tanárai és diákjai is önkéntesnek állnak. A szervezők becslése szerint több mint 500 segítő dolgozik a Helikonon.

A rendezvény nyitott, díjmentesen látogathatóak a kategória bemutatók és a versenyen kívüli programok is.Jórészt a Fő téren és környékén lesznek koncertek, bemutatók, aktivitások. A Dunántúl legnagyobb kulturális seregszemléjét csütörtökön 11 órakor nyitják meg. A kategóriaversenyek tíz helyszínen zajlanak. A Fő téren olyan zenekarok lépnek fel, mint a Kávészünet, a Bohemian Betyars, valamint Szalonna és Bandája.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV