Kevesebb külföldi érkezett idén a Balatonhoz (TrendFM/privatbankar.hu)

Bár a Balatonnál rövidebb volt az idei nyári szezon, mint a tavalyi, mégis kicsit jobb eredmények születtek. Viszont külföldi szót alig lehetett hallani, csak a nagyobb nemzetközi rendezvényeken tűntek fel, mint amilyen a hét végén zajlott SUP világbajnkokság volt Balatonfüreden – összegezte az elmúlt három hónapot a privatbankar.hu elemzője,  Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.

Legnagyobb tavunk turisztikai vonzereje nem csökkent, a szálláshelyek a tavalyinál magasabb foglaltsággal működtek. Főleg azért, mert sok honfitársunk korábban elhalasztott nyaralását most ejtette meg. Sokaknak maradt még elköltendő pénze a SZÉP kártyán is, általában annyit költöttek, amennyi éppen volt a kártyán, csak kevesen lépték túl azt az összeget – fűzte hozzá.
Az árak széles sávban (általában 5-20 százalékkal) nőttek az előző évhez képest: mind a szállásokért, mind az étkezésért és a szolgáltatásokért is infláció fölötti emeléseket lehetett tapasztalni.

Utalt arra is, hogy a szálláshelyek kínálata növekedett és méginkább növekedni fog, mert a társasházi és hotel beruházások nem álltak le. Különösen a déli parton látni rengeteg építkezést, s noha ott is munkaerőhiány van, a beruházóknak a jelek szerint mégis sikerült elegendő munkáskezet találni.