Két vezetéstől eltiltott sofőrt is elkaptak a zalai rendőrök (police.hu)

Járművezetéstől eltiltott személyeket vettek őrizetbe a Keszthelyi Rendőrkapitányságon. Gyorsított bírósági eljárásban járnak el a sofőrök ügyében – írja a police.hu.

A keszthelyi körzeti megbízottak a 76-os számú főúton állítottak meg ellenőrzésre egy személyautóval közlekedő 22 éves újszászi férfit 2020. december 26-án 11 óra 45 perckor, aki Sármellék irányából Keszthely felé haladt. A sofőr adatainak ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem vezethetett volna járművet a forgalomban, mert a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Szolnoki Járásbíróság is eltiltotta a közúti járművezetéstől

Ugyanezen a napon a Keszthelyi Rendőrkapitányság Zalaszentgrót Rendőrőrsének egyenruhásai Pakodon, a Vasút utcában igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő 32 éves helyi férfit 15 óra 45 perckor. A sofőr vezetői engedélyt nem tudott átadni a rendőröknek, elmondása szerint avval soha nem rendelkezett, és kiderült az is, hogy a járművezetéstől két hatóság is eltiltotta. A férfi által vezetett teherautó felelősségbiztosítással nem rendelkezett, műszaki érvényessége lejárt, és a forgalomból is kivonták korábban.

A rendőrök mindkét sofőrt elfogták, majd a Keszthelyi Rendőrkapitányságra előállították. Ellenük – őrizetbevételük mellett – járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás. Meghallgatásukat követően a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték őket, 72 órán belül bíróság elé állításukra kerül sor.