Két sportpark épülhet Tihanyban

 

Két szabadtéri sportpark létesítésére adta be a pályázatát Tihany önkormányzata. A tervek szerint egy 70-, és egy 90 négyzetméteres területen építenék meg a több korosztály számára is használható, igényes sporteszközöket tartalmazó parkokat- írja 100. számában a Tihanyi Visszhang.

A pályázat első körében nem kapott támogatást a település, mert a rendelkezésre álló kerethez képest háromszoros volt a pályázati igény. A kormányzat azonban ígéretet tett arra, hogy az év végén illetve jövő tavasszal újra elindítja a programot  – nyilatkozta a helyi lapknak Tósoki Imre polgármester. A Belső-tónál a Levendula Központ mellett illetve a Szőlő utca és a játszótér közötti részen helyeznék el a sportparkokat, elsősorban a településen élők régi igényét teljesítve ezzel. A sportparkok lehetőséget teremtenének az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására: húzódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom erősítés, hátizom erősítés, lépcsőzés, függeszkedés lehetséges a kihelyezett sporteszközökön.

 A projektek száz százalékos támogatást élveznek, vagyis az önkormányzatnak – sikeres pályázat esetén – még önerőt sem kellene biztosítania a beruházásokhoz.