Tiltakozás a siófoki postabezárások ellen

November 12-től bezárja a Magyar Posta (több száz másik magyarországi postahivatallal együtt) a Siófokhoz tartozó kiliti és a széplaki postát is, a kiadott közleményük szerint energiatakarékossági okokból, ideiglenesen. A város polgármestere szerint felháborító, „az arcátlanság határát is túllépte” az egyeztetés nélkül meghozott döntés, ezért levelet írt a Posta vezérigazgatójának – derül ki a siofok.hu írásából.

 

Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester is csak a sajtóból értesült a postabezárásokról. „Egészen arcátlan módon, az állami posta vezetői a települések vezetőinek az előzetes véleményét sem kérték ki, tudtommal egyetlen polgármesterrel sem egyeztettek – mondta a siófoki városvezető. – Értem én, hogy spórolás van, de azt is lehet ésszel, körültekintően és kellően előkészítve és lehet agyatlanul, a települések vezetőit, lakóit semmibe véve is csinálni. Nálunk, Magyarországon most az utóbbi történik épp. Különösen kiliti postahivatal bezárása rendkívül fájó, hiszen egy közel 7 ezres állandó lakosságszámú településrészt, azon belül annak sok-sok idős polgárát, no meg az átmenő forgalomból eddig odakanyarodókat fogja érzékenyen érinteni. Nem mehetek és nem is megyek el mellette szó nélkül. Ha kell, demonstrálni fogok, együtt a velem egyetértő kilitiekkel!”

A siofok.hu idézi szó szerint dr. Lengyel Róbertnek a posta vezérigazgatójához írt levelét is:

” Tisztelt Vezérigazgató Asszony ! „
Sajnálattal és felháborodással vettük tudomásul magam is és városunk lakói is, hogy Siófokon két hivatalukat is – ki tudja meddig – bezárják. Maga e tény is felháborító egy olyan országban, ahol elvileg „előre megyünk és nem hátra”, de az, hogy mindezt a bezárás-sorozatot a városvezetők előzetes értesítése, ne adj’Isten megkérdezése nélkül, bennünket településvezetőket és az általunk képviselt embereket is semmibe véve csinálták meg, már meg ne haragudjon, de az én olvasatomban az arcátlanság határát is túllépte.
Értem én, hogy spórolás van és Önöknek is szorít az a bizonyos cipő, de ha előzetesen kikérik a véleményünket, talán elmondhattam volna, hogy a siófoki 11-es hivatal annak a Kiliti városrészünknek az egyetlen hivatala volt, amelynek közel 7000 -közöttük rengeteg, a mozgásában korlátozott nyugdíjas – lakosa van.
Mi lesz velük? Hogy oldják meg ezentúl a befizetéseiket, apró-cseprő postai intézni valóikat?
Amikor Ön, vagy Önök ilyen, a lakosságnak húsba vágó döntéseket készítenek elő, kutya kötelességük lenne legalább a települések vezetőit ember számba venni és partnerként kezelni.
Felháborodásom azt gondolom nem egyedi és még csak nem is alaptalan.
Szóval határozottan kérem Öntől, Önöktől, hogy legalább a siófoki 11-es hivatalra vonatkozó döntésüket revidiálják, megelőzve ezzel, hogy az ott élő lakosság alkosson majd még az enyémnél is határozottabb véleményt.
Siófok, 2022. 11. 04.
Tisztelettel:
dr. Lengyel Róbert
Siófok város polgármestere „