Két lakossági fórumot is tartanak a balatoni ipari kikötő-tervekről

Két nyilvános lakossági fórumot is tart a balatoni ipari kikötő létesítésének szükségességéről, és terveiről a vízügy, valamint a tervező cég. 2020. január 22-én 17.30 órától a balatongyöröki Bertha Bulcsú Művelődési Ház és Könyvtárban (8313 Balatongyörök, Kossuth Lajos u. 29.), majd január 29-én 17.30 órától a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskolában (8314 Vonyarcvashegy, Fő u. 84.) lesz a fórum, amelyre minden érdeklődőt várnak.

Az eseményen részt vesz a beruházó képviseletében Dr. Csonki István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, valamint a tervező cégrészéről Alexy Rezső, a Viziterv Environ Kft. tervezőmérnöke.

“Ha szeretné megtudni, miért is van szüksége a tónak egy szolgálati célú kikötőre, ha megnézné az előzetesterveket képeken, animációs filmen, meghallgatná a tervezőket és feltenné nekik a kérdéseit, illetve megosztaná az észrevételeit, aggodalmait személyesen az érintett szakemberekkel, akkor várjuk Önt a tájékoztatókon” – olvasható az Országos Vízügyi Főigazgatóság meghívójában.