Két elsős osztályt szeretnének indítani Cserszegtomajon (TV Keszthely)

Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon. Az intézmény célja, hogy a következő tanévben két első osztályt indítson. A szülők nem csak a lakóhelyük szerinti körzetes iskolába, hanem más intézménybe is beírathatják gyermeküket. Az iskolai beiratkozás egységesen április 18-án és 19-én lesz.

 

„Falusias környezetben, családias hangulatban éljük mindennapjainkat. Nálunk minden pedagógus ismer minden tanítványt, tudjuk, ki, merre lakik, tudjuk mindenkinek a személyes történetét. Tényleg egy barátságos, szeretetteljes légkör várja az ide beiratkozókat.”

-mondta a TV Keszthelynek Fridingerné Monostori Zsuzsa igazgatóhelyettes

A szülők bejárhatták az iskola épületét. A Szabó István Általános Iskola kilenc osztályában 217 diák tanul. A pedagógusok fő célja, hogy minden idejáró diák a képességeinek megfelelő eredményeket érjen el, sikeresen megállja a helyét a középiskolában és a „nagybetűs” életben. A szülőknek még bő egy hónapjuk van eldönteni, hogy hova íratják be gyermeküket. Április 18-án és 19-én lesz a beiratkozás.

„Előtte már online bejelentkezhetnek a szülők a KRÉTA rendszeren keresztül, erről majd kapnak egy ismertetőt az oviban, illetve most gyűjtjük össze az e-mail címeket, ott el tudjuk küldeni, de személyesen is meg kell majd jelenni, itt a titkárságon. Nagyon várjuk, hátha sikerül két osztályt indítani. Jelenleg úgy tűnik, ha minden összejön, akkor két osztályunk lesz ismét” 

– nyilatkozta Juhászné Gyutai Anikó iskolaigazgató.

A plusz egy év óvodát kérelmező szülők január 18-ig nyújthatták be a szükséges dokumentumokat az Oktatási Hivatalnak. Akiknek ezt jóváhagyták, csak a következő tanévben kell beülniük az iskolapadba. Az összes többi 6. életévét augusztus 31-ig betöltött óvodás viszont szeptemberben elkezdi az első osztályt.