Keszthelyi partnerség: agárpálya épül és megújulhat a Fenyves allé (tvkeszthely.hu)

Keszthely testülete tulajdonosi hozzájárulásokkal segíti a Helikon Kastélymúzeumot abban, hogy a Vadászati Múzeum mögötti agárpálya megépülhessen és megújulhasson a Fenyves allénak nevezett fenékpusztai feketefenyősor. Tavaly 232 ezer látogatója volt az ország leglátogatottabbnak számító kastélyának, és idén újabb látogatói rekord várható – számolt be a Keszthelyi TV a város alpolgármestere és a kastély ügyvezetője sajtótájékoztatójáról.

A legutóbbi keszthelyi képviselő-testület két témában is olyan döntést hozott, ami az önkormányzat és a Helikon Kastélymúzeum együttműködésest irányozza elő – mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A testület tulajdonosi hozzájárulásokkal segíti a kastélyt, abban hogy a Vadászati Múzeum mögötti agárpálya megépülhessen és megvalósulhasson a Fenyves allé felújítása további feketefenyők ültetésével és az út kocsizhatóvá, kerékpározhatóvá tételével.

Nagy Bálint alpolgármester: „Azért fontosak ezek a beruházások, mert egyrészt a város és a Kastélymúzeum együttműködést meghatározzák, olyan konkrét projektek, amelyek a következő időszakban meg fognak valósulni. Ez az apropója a mai sajtótájékoztatónak. De a jelentősége még ennél is meghatározóbb, hiszen, amikor Keszthelyen, Keszthely térségében turizmusról beszélünk, akkor egyértelmű az, hogy a Festetics-örökséget és azon belül a Festetics kastélyhoz tartozó fejlesztéseket zászlóshajónak kell, hogy tekintsük.”

A sajtótájékoztatón Pálinkás Róbert kastélyigazgató elmondta, hogy nem egész kilenc milliárd forintos fejlesztési ütem előtt áll a Helikon Kastélymúzeum. Ennek része a például a fenékpusztai beruházás és parkbővítés is. Utóbbiban segített az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása.

– Ezzel egy teljesen új léptékű együttműködés indult el Keszthely Város Önkormányzata és a Helikon Kastélymúzeum között – fogalmazott a kastélyigazgató.