Keszthelyi diákok a Virtuózokban – videó (tvkeszthely.hu)

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor hatodik évadában szép sikerrel szerepelt a Festetics György Zeneiskola két tanulója, Kádár Viktória és Jónás Leonárd. A két fiatal bejutott Magyarország 40 legjobb komolyzenei tehetsége közé. A zeneiskolában látogatta meg őket a fél évi zongora vizsgán a tvkeszthely.hu.

“Tulajdonképpen szóhoz sem tudok jutni.” Magyar Televízió komolyzenei tehetségkutató versenysorozatának válogatóján ez a dicséret egy keszthelyi 17 éves fiúnak, Jónás Leonárdnak szólt. Leonárd 8 éves kora óta a Festetics György Zeneiskola zongora tanszakos hallgatója. A klasszikus tehetségkutató versenyen való részvétel régi álma volt.

Elismerő, dicsérő szavak a 11 éves Kádár Viktóriának is szóltak, aki már többször elkápráztatta a keszthelyi közönséget zongorajátékával. Már több hazai sikert és nemzetközi elismerést is tudhat magáénak. Mindene a komolyzene. Két éves kora óta naponta több órát tölt zenetanulással, tudásának fejlesztésével. A Virtuózokra ő is nagy izgalommal készült.

A teljes cikk a kis Virtuózok beszámolóival itt olvasható.