KeszthelyFest: Ezúttal is megtelt élettel Keszthely belvárosa (zaol.hu)

Három napon át hangok és ízek bűvöletében élt a Balaton fővárosa. A KeszthelyFest ezúttal is nagyon sokakat vonzott a belvárosba. Most is több helyszínen – a Fő téren, az Amazon udvarban, a sétálóutca közepén és a Goldmark ház udvarán – várták programok a látogatókat.  

 

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a KeszthelyFest kapcsán azt mondta: a nyárindító rendezvénnyel az is a céljuk, hogy még inkább megtöltsék vendégekkel, turistákkal a várost, s emellett az itt lakók számára is minőségi szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak – írja a zaol.hu.

Ebben pedig nem volt hiba: az ízletes falatok és kiváló nedűk mellé a szervezők elhozták a belváros színpadaira – mások mellett – a Kaukázust, a Sugarloafot, Zsédát, fellépett a Torres Dani Trió, a Longstep 4kusztik, s több térségbeli formáció is, a gyerekeket pedig délutánonként például a Fanyűvő játékpark várta.

Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese felidézte, a KeszthelyFest a 2010-es években indult, majd az útkeresés évei után 2016-tól, a belvárosi borfesztivállal összefogva, a korábbinál nagyobb önkormányzati támogatással kialakult a mostani stílusa, rendje.

Osvald Bálint hozzátette: ez a program „mediterrán hangulatú, az estékre koncentráló, családias, barátoknak szóló rendezvény, ahol minőségi borokat is lehet fogyasztani, kisebb-nagyobb koncertekkel fűszerezve”. Mint mondta, ez a koncepció remekül működik Keszthely belvárosában, és a több helyszín is elnyerte a látogatók tetszését.