Keszthelyen bezárt, Hévízen korlátozottan tart nyitva a hivatal (zaol.hu)

Keszthelyen szünetel, Hévízen pedig heti két délelőttre korlátozódik a személyes ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalban. Dr. Gábor Hajnalka, a Balaton-parti város ­jegyzője elmondta: a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtése és a közösségi érintkezések számának csökkentése érdekében múlt péntek óta, határozatlan ideig, az ügyintézés kizárólag telefonon, elektronikus úton és az ügyfélkapun keresztül lehetséges – írja a zaol.hu.

Ez alól kivételt jelentenek azon esetek, ahol a jogszabály kötelező jelleggel írja elő a személyes kapcsolattartást (például anyakönyvi ügyek). Ilyenkor a polgárok az ügyintézővel telefonon egyeztetett időpontban léphetnek be a hivatalba.

Hévízen is változott az ügyfélfogadás: hétfőn és csütörtökön, 8–12 óráig tart nyitva a hivatal.

A hévízi önkormányzati hivatal minden más időpontban zárva lesz, illetve kizárólag azokat fogadja, akik előzőleg telefonon időpontot egyeztettek az ügyintézőkkel. Dr. Tüske Róbert jegyző közleménye szerint az ügyfélfogadást végzők és a polgárok számára is kötelező a Városházán a maszk viselése, emellett kérik a 1,5 méteres védőtávolság betartását és a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítő használatát.

Az ügyfelek csak a főbejáratot használhatják. A hivatal vezetője azt javasolja, hogy amennyiben nem szükséges a személyes megjelenés, a polgárok vegyék igénybe az írásbeli és az elektronikus ügyintézési módokat. Időpontot egyeztetni a 83/500-800-as telefonszámon lehet a hévízi hivatalban.