Keszthely új polgármestere: „folytatjuk a turizmussal kapcsolatos munkát” (Balatoni Krónika)

A Balaton-parti projekt mellett az európai uniós források lehetőséget adnak egy nagyobb városfejlesztési csomag összeállítására. Ez elsősorban a belváros további megújítását, kerékpárutak építését, zöldterületek felújítását célozza – fogalmazott Keszthely polgármestere. Manninger Jenő kifejtette: szeretné a Keszthelyre bevezető utak fasorait kiegészíteni, hiszen ezek fogadják az ide érkezőket,  s természetesen az itt élőknek is fontos, hogy milyen a városkép.

Mindezen kívül vannak még projektek, melyek előkészítésében szerepet vállalt, de még nem valósultak meg. Ilyen a Zöld város projekt – mondta a Balatoni Krónikának Manninger Jenő. Keszthely polgármestere kifejtette:  reméli, hogy eredményes lesz a közbeszerzési eljárás, és egyebek mellett megújulhat a Helikon park és a Zeppelin tér.

Hozzátette:  a városfelújítási csomag keretében készül egy olyan átfogó terv, mely környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szempontokat vesz figyelembe. Ennek része az út- és járdahálózat felülvizsgálata, felújítása, annak érdekében, hogy a követelményeknek megfeleljen, szebb és biztonságosabb legyen minden közlekedő számára.

Beszélt arról is, hogy Keszthely két szállodájának építése, felújítása régi vágy és jelentős lépés Keszthely életében, s egyben szerves része a Balaton-parti beruházásnak. Állami forrás segítségével épülnek meg a hotelek, melyekre Keszthelynek szüksége van.

Ezekre is alapozva meg kell teremteni a jól működő, főszezonon kívül is elérhető minőségi szolgáltatásokat. Az adottságok megvannak, erre kiemelten fogunk fókuszálni. Jó úton járunk, egyre többen fedezik fel, keresik fel a várost, a környéket. Ennek érdekében folytatjuk a turizmussal kapcsolatos munkát. A Balaton mellett a Festetics-kastély a fő vonzerő. Zajlik a kastély-program felülvizsgálata, s folynak a munkálatok is. A fenékpusztai projekt is elindult, s reméljük, hogy a kastélypark bővítése megtörténik. A tervek szerint a Bécsi kapu útig húzódna a park, ehhez a környező utakat fel kell újítani. 

-fogalmazott a politikus.

Beszélt arról is, hogy a város egy 35 ezres élettér központja, így a környező települések érdeke is, hogy Keszthely fejlődjön. Ha erős egy térségi központ, akkor fejlődnek a települések. Hiszen bárki is költözik például a környező falvakba, számára fontos, hogy a város mennyire élhető, milyen szolgáltatásokat nyújt. Keszthely térségi kapcsolatai eddig is rendezettek voltak, a fejlesztéseket lehet jobban összehangolni.