Keszthely is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba (Magyar Építők)

Megjelent az ajánlati felhívás a Keszthely gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő projektre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M7-es autópályát és Zalaegerszeget összekötő M76-oshoz kapcsolódva épül ki Keszthely bekötése, amelynek legutóbb a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza készült el a Strabag kivitelezésében.

 

A négysávos főúti bekötés 71-es bővítésével jön létre: a 108+147-es, illetve a 110+935,37-es kilométerszelvények között vagyis 2,8 kilométeren négysávossá teszik a városba vezető főutat – írja a Magyar Építők.

A projektben a 71-es, a 75-ös főutak és a 7348-as út körforgalmi csomópontját turbó körforgalommá építik át. Mindezeken túl a 71-es főút meg is újul a 112+961,5-ös és a 116+108-as kilométerszelvény között.

A hirdetményből az is kiderül, hogy az építési engedély a tárgyi szakaszra rendelkezésre áll. A kettős záradékkal ellátott kisajátítási tervek rendelkezésre állnak.

A beruházásban emellett a Balatoni Bringakör keszthelyi szakaszán fejlesztik a kerékpárforgalmi létesítményeket. Ennek során az önálló kerékpárúti szakaszok burkolatszélességét 3,3 m-re építik ki, valamint a Csókakő-patak felett a meglévő híd helyett új hidat építenek.