Keszegtől kagylóig tartott a halfesztivál Siófokon (sonline.hu)

Főzőversenyek, halas finomságok, kirakodóvásár és egy 1200 literes óriásbográcsban főtt halászlé várta a vendégeket Siófokon. A hagyományos halfesztivál egész hétvégén át várta az érdeklődőket a centrumban. A rendezvény célja az őszi Balaton és a halfogyasztás népszerűsítse.

A Fő téren a balatoni halászlé mellett a szegedi és a bajai ízek kedvelői is megtalálhatták a számításukat. Volt sült hal és tenger gyümölcse is minden mennyiségben, a keszegtől a harcsáig, a fésűkagylótól az osztrigáig széles volt a gasztronómiai kínálat. A halfesztivál elmaradhatatlan része a siófoki egyesületek és civil szervezetek halfőző versenye, a Civil Halpiknik és Főzőverseny ezúttal is nagy sikert aratott szombaton, ahogy a vasárnapi fishfood bajnokság is, amelyen a halas fogásokat kínáló éttermek ízei versengtek egymással. A Fő téri kavalkád egyik leglátványosabb eleme az óriásbogrács volt, ami előtt folyamatosan sorok kígyóztak. A hatalmas üstben annyi halászlé főtt, hogy naponta mintegy ezer adag fogyott belőle – tudósít a sonline.hu.

Koncertek és gyerekprogramok színesítették a háromnapos fesztivált. Kukkantás a víz alá címmel Bodó Iván, halászati mérnök, a Balatoni halmesék című kötet szerzője tartott interaktív előadást a horgászatról és víz alatti világról, s szenior örömtánc-bemutatóval és táncházzal is várták az érdeklődőket. Novemberben már a ludaké lesz a főszerep Siófokon, hiszen visszatér a Fő térre a Libadalom.