Kész a vizes VB füredi versenyeinek menetrendje (balatonfured.hu/Fina-Budapest2017)

 

Elkészült a vizes világbajnokság balatonfüredi küzdelmeinek menetrendje. Július 15-21. között zajlanak a nyíltvízi úszó versenyek, hét számban osztanak majd érmet.

A programok kis túlzással a régi hagyományokat folytatják, hiszen 1820-ban Wesselényi átúszta a Balatont, rá hatvan évre Szekrényessy Kálmán úszott át Siófokra, az elmúlt években pedig az országos bajnokságok mellett Világ- és Európa-kupa-viadalt is rendeztek itt.

Július 15-én, szombaton a Tagore sétány előtti területen a férfiak 5 km-es versenyével indul a program, másnap, 16-án pedig a nők 10 km-es viadalát láthatja a közönség. Július 17-én, hétfőn szünnap, 18-án, kedden folytatódnak a versenyek a férfi 10 km-es úszásával. Július 19-én, szerdán a női 5 km, míg 21-én, pénteken a 25 km-es versenyeket rendezik.
Még bizonytalan, hogy július 20-án, csütörtökön a hagyományos csapatversenyt bonyolítják le, vagy az idei junior vb-n és Eb-n nagy sikert arató, látványos 4×1250 méteres váltó viadalt.

Minden egyéni számban 2-2 úszó indulhat nemzetenként, a csütörtöki versenynapon pedig értelemszerűen egy-egy csapat állhat rajthoz. Jegyvásárlás itt.

A versenyek mellett kulturális programokkal is várja a város a látogatókat: borbemutatókat, kiállításokat, a Kisfaludy színpadon pedig koncerteket rendeznek. Sőt az Anna Fesztivál programjai, a prímásverseny, a szívhalászat és az operagála is július utolsó hetében kezdődnek.