Keresik a Balaton Baristáját

Második alkalommal keresik a Balaton Baristáját Gyenesdiáson. Míg a feketeleves készítői összemérik tudásukat, a közönség olyan fortélyokat leshet el, melyeknek otthon is hasznát vehetik.

A bársonyos, forró fekete fölött selymes tejhab, rajta szépséges minta: kinek ne lenne kedve megcsodálni, majd belekortyolni? A II. Balatoni Barista Bajnokságon a kávéfőzés-és díszítés mesterei, szerelmesei készítik az eszpresszókat, cappuccinókat és a saját ötletük alapján megálmodott italokat.

Somogyi Zoltán Max, a verseny ötletgazdája, a Darnay Pince és Rendezvénypajta tulajdonosa a hirbalaton.hu–nak elmondta, hogy legfőbb célja a régió kávézási kultúrájának fellendítése, annak elősegítése, hogy a minőségre vágyó vendégek egyre több helyen találkozhassanak finom és szépen elkészített italokkal.

A látványos versenyen képzett és műkedvelő baristák mérik össze tudásukat és ügyességüket. Május első szombatján a közönség is elleshet fortélyokat, így akár majd otthon is új élményt nyújthat a kávézás.

Az alábbi videók – melyek a tavalyi versenyen készültek – a latte és a díszes tejhab készítésének tudományába avatják be a nézőket.