Kerényire emlékeznek a Balatonnál (kulturpart.hu)

Szeptember 26-án 16:30-tól Balatonalmádiban a Magtár Rendezvényközpontban tartják az „Isten szekerén” című, Kerényi Imre Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas rendezőre, érdemes és kiváló művészre emlékező tárlat megnyitóját. A Balatonalmádi Város Önkormányzata és a Veszprémi Petőfi Színház rendezésében látható kiállítás felidézi a magyar színházi élet ikonikus alkotója pályájának mérföldköveit és betekintést nyújt az életmű sorsfordító állomásaiba is.

Egy éve távozott el közülünk Kerényi Imre, aki örökségként megbízott minket az általa megálmodott program folytatásával – idézi Oberfrank Pált, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóját a kulturpart.hu. A Jászai Mari-díjas színművész kifejtette: ennek értelmében együttműködési megállapodást kötöttek Balatonalmádi önkormányzatával, aminek részeként tizenkét előadást mutattak be, illetve két alkalommal nyolcnapos CARPE DIEM! elnevezésű, a testre, lélekre, szellemre ható ifjúsági tábort állítottak össze.  Még két esemény része a programnak, egy szabadtéri tanévnyitó táncház helyi iskolák számára, illetve a Kerényi Imre tiszteletére megvalósuló emléknap szeptember 26-án – mondta el Oberfrank Pál.

A Balatonalmádi Város Önkormányzata és a Veszprémi Petőfi Színház rendezésében látható kiállítás felidézi a magyar színházi élet ikonikus alkotója pályájának mérföldköveit és betekintést nyújt az életmű sorsfordító állomásaiba is. A megjelenteket Keszey János, Balatonalmádi polgármestere köszönti, a kiállítást Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Piros Ildikó Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész nyitja meg. 17:30 órától tanítványok és pályatársak részvételével emlékest keretében felidézik a legendás rendező alakját, amelyen Götz Béla, Hirtling István, Pikali Gerda és Piros Ildikó színművészek, valamint Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász megfogalmazzák személyes gondolataikat Kerényi Imréről.