Kerékpárút fejlesztések: most Etyek-Tarján, később Budapest-Balaton (mti)

Átadták az Etyektől Tarjánba vezető 40 kilométeres kerékpárutat. A 2 milliárd forintból megvalósult fejlesztés kapcsán a leendő, Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárútról is szó esett.

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos kiemelte: a most átadott szakasz része az országban zajló, eddig nem látott nagyságrendű kerékpárút-fejlesztésnek, az aktív pihenést szolgáló kormányzati csomagnak.
Megemlítette: szeretnék kerékpárúttal összekötni Budapestet a Balatonnal, ami a teljes Balaton kör megújításával 2019-re készülhet el, miként a Dunamenti kerékpárút északi szakasza is. Két szentendrei kerékpáros hidat is terveznek 2020-ra.
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, az esztergomi térség országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: a most felavatott kerékpárút végpontja Tarján, de ez nem végállomás, csak az Esztergomba vezető kerékpárút része lesz, amikor az megépül. E szakaszon már zajlik az útvonal és az állomáshelyek kijelölése.
“Amint elértük Esztergomot, akkor már rá tudunk csatlakozni az EuroVelora is (Európai Kerékpárút Hálózat), amely Bécs és Budapest között teszi lehetővé a kerékpáros összeköttetést – tette hozzá Völner Pál.