Kerékpáros sütizés, kolbász és balatoni sült hal minden mennyiségben (kisalfold.hu)

Bár már itt a november, de még beleférhet egy utolsó nagy bringatúra, amit most egy különleges cukrászdás akció tehet vonzóbbá azoknak a családoknak, akik gyakran járnak a Balaton északi partjára kirándulni – állítja Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.


A Nyitott Balaton kampány keretében most a kerékpáros útvonalak mentén egész évben nyitva tartó cukrászdákat népszerűsítik. A kampányhoz úgy választották ki a cukrászdákat és fesztiválokat, hogy azok tükrözzék a térség minőségi kulinaritását és jól megközelíthetők legyenek kerékpárral is.

A szervezők a felnőttek mellett a kisebb gyermekeket is szeretnék ösztönözni, hogy minél többet mozogjanak a szabadban. Ezért az egész évben nyitva tartó cukrászdákban különleges kerékpáros-menüt kapnak a gyerekek. A sütemények mellé egy ajándék figura is jár azoknak, akik bringával, rollerrel stb. érkeznek a cukrászdákba. Ilyen például: Balatonkenese: Eleven cukrászda, Balatonlelle, Gelata cukrászda, Gyenesdiás: Móni Süti Cukrászda, Siófok: Dinasztia cukrászda, Balatonalmádi: Maya cukrászda. Ezenkívül a bringával érkező családok gyermekei Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán, a tihanyi Garda fesztiválon (november 4–6.) és Veszprémben, a régió ízeit bemutató Bakony Expón (november 11–13.) is találkozhatnak a kerékpárosoknak készült menüvel, amelyhez a gyerekeknek ajándék is jár.

Irány a Balaton!
A szervezők azt tervezik, hogy néhány nap múlva, egyes helyeken a bringások megkóstolhatják majd azt a különleges süteményt is, amelyet Giro d’Italia olasz körverseny  tiszteletére a keszthelyi Segreto cukrászda készített el korábban. Mint ismert: 2020-ban, amikor kiderült, hogy Magyarország rendezi a verseny „nagy rajtját”, vagyis az első három szakaszt, Karádi Szabolcs, a cukrászda tulajdonosa elhatározta, hogy készít egy „Giro” süteményt.

A cikk folytatása itt elolvasható.