Kerekesszékkel gurultak a jégre (likebalaton.hu)

A fővárosból és a déli part környékéről is érkeztek mozgássérültek a Lárifári Alapítvány által szervezett Gurulj a jégre! elnevezésű programra. A balatonlellei BL YachtClub jégpályáját szombaton néhány órára a kerekesszékesek vették birtokukba. Ilyen boldogságot rég láttunk arcokon! – írja az eseményről fotókkal és videóval is beszámoló likebalaton.hu.

Fiatalok, gyerekek és felnőtt mozgássérültek is felgurulhattak a korcsolyapályára. Ilyen lehetőség nem sokszor adódik egy kerekesszékes ember életében. Élvezték is a jó levegőt, a szabadságot és a Balaton gyönyörű látványát a résztvevők, ez a délután tényleg csak róluk szólt. Volt szlalomozás, labdagurítás hokibottal és egy váltójáték, melyben egy plüss szívet csak mosolyogva lehetett továbbadni.

Ismerkedés a jégen (Fotó: Krausz Andrea)

Edvin, a budapesti Addetur Baptista Gimnáziumban tanul, kísérője pedig egy önkéntes férfi volt, aki gyakran részt vesz hasonló segítő megmozdulásokon.

Itt egy videó az eseményről:

A kaposvári székhelyű Lárifári Alapítvány 2014 óta szervez minden évben jeges programot. Kezdetben a Kaposvári Jégcsarnok adott otthont a rendezvénynek, tavaly Budapesten is jártak. Ezúttal viszont a Balaton-partot választották – mondta el ebben a videóban Hosszú Adrienn, a szervezet megalapítója és elnöke:

Ezúttal 80 vendég érkezett, közöttük többen első alkalommal csatlakoztak a csapathoz. Mert ez egy jó csapat, ahová folyamatosan várják az önkénteseket. A segítők mindehol ott vannak, ahol át kell emelni egy széket az akadályon, vagy részt kell vállalni a szervezésben. Önkéntesnek bárki jelentkezhet, aki elfogadja az alapítvány céljait. Hosszú Adrienn elárulta, hogy sok a középiskolás, de a közülük sokan azután is visszajárnak a Lárifáris programokra, hogy letöltötték az 50 órás kötelező közösségi szolgálatot.

 

Májusban a Kerekesszékes Regatta

– A vendégeinket próbáljuk úgy körbevenni, hogy érezzék, csak értük van minden. Nincsenek elvárások, a lényeg, hogy emlékezetes pillanatokat nyújtsunk nekik. De ez a pozitív eneregia visszafelé is árad, és ettől egy csapat leszünk – mondta Hosszú Adrienn, aki azt is hozzátette, hogy az alapítvány következő balatoni eseményét május 25-én Balatonakarattyán tartják a Magyar Honvédség rekreációs központjában. 120 főt várnak kísérőkkel együtt a Kerekesszékes Regattára, melyen a mozgássérültek részesülhetnek a vitorlázás élményében.

(Fotó, videó, szöveg: Krausz Andrea)