Kerek évfordulót ünnepel Balatonföldvár

A település alapításának 125. évfordulója alkalmából a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiumához a Balatonföldvári Széchényi Napok – Földvári Napok megszervezésére. A Kollégium a benyújtott pályázatot támogatásra alkalmasnak tartotta és a rendezvény megszervezéséhez 4 180 000 Ft támogatást ítélt meg.

A rendezvény 2021. június 18-20. közötti megszervezését várhatóan már a vírus sem akadályozza, a korlátozó intézkedések folyamatos feloldásának köszönhetően az esemény az egészségügyi előírások betartása mellett megtartható – írják az önkormányzat honlapján.

Az Egyesület Balatonföldvár Város Önkormányzatával és a Bajor Gizi Közösségi Házzal közösen elkezdte a rendezvény megszervezését, a programok véglegesítését.

A három napos programsorozat keretében kulturális és ismeretterjesztő programokkal kívánunk emlékezni és emléket állítani a települést alapító Széchényi családnak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az itt élők jobban megismerjék az alapító családot, a település dicső múltját, ezzel is erősítve az itt élőkben a település szeretetét, lokálpatriotizmusát.

A kulturális és ismeretterjesztő programok mellet könnyed, szórakoztató programok is várják a helyieket és a város vendégeit egyaránt.