Kérdeztek és dicsértek is a hévíziek

A folyamatban lévő és a hamarosan induló beruházásokról is tájékoztatta a hévízieket a város polgármestere a szerdai közmeghallgatáson. Szó esett a Festetics és Schulhof sétány megújításáról, a piac átalakításáról, az autóbusz pályaudvar rendezéséről, sportcsarnok építéséről, a tervezett napelemparkról, illetve a jövőre induló gyógyhely-fejlesztési projektről.

Több felszólaló dicsérettel illette a Széchenyi utcai beruházást, kiemelten szóltak a GAMESZ munkatársai által végzett növénytelepítési munkákról. Kérdésként vetődött fel más utcák, így a Zrínyi, a Babócsay, a Balassi utcák rendbe tétele, melyekkel kapcsolatosan Papp Gábor polgármester folyamatos, ütemezett munkálatokat ígért, de – mint hangsúlyozta – konkrét dátumokat felelősen kijelenteni ez ügyben sem tudnak.

Problémaként vetődött fel a drónok használatának kérdése, kiemelten a tófürdő területére vonatkozóan. A polgármester rámutatott: a drónhasználatot komoly szabályokhoz, engedélyekhez kötik, melyeket a légügyi hatóságok adnak ki; ha valaki aggályosnak találja a drónok használatát, bejelentéssel élhet, melyet kivizsgálnak.

Kérdés érkezett a Kölcsey utcai árok rendbe tételére vonatkozóan is, itt a polgármester az autóbusz pályaudvar projekt megvalósításához kapcsolódó rendezést ígért, mely a jövő év végén kezdődhet meg.

Papp Gábor tájékoztatott a hamarosan induló beruházásokról, így a Festetics és Schulhof sétány megújításáról, a piac átalakításáról, az autóbusz pályaudvar rendezéséről, sportcsarnok építéséről, a Hosszúföldeken megvalósuló napelemparkról, illetve a jövőre induló gyógyhely-fejlesztési projektről, a folyamatban lévő beruházások között pedig a nagyparkoló építését mutatta be – számolt be a heviz.hu.