Képzésekkel is segítik a nők munkába állását Keszthelyen (zaol.hu)

A nők helyzetének és foglalkoztatásának javítását elősegítő program indul Keszthelyen. A három éves projekt 200 millió forintos pályázati támogatással valósul meg.

A Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft., a Goldmark Károly Művelődési Központ, a Család-és Gyermekjóléti Központ és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete közös, „A nők a családban és a munkahelyen” című pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert 200 millió forintos támogatást.

A projektről Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint alpolgármester, a program mentora tartott sajtótájékoztatót. A képviselő kiemelte, hogy a kormány politikájában fontos a családok védelme és jólétének erősítése.

Ennek szellemében a keszthelyi program a nők álláshoz jutását, a munka világába való bekerülést segíti. A 3 éves projekt ideje alatt fontos cél az atipikus munkavégzési formák (hagyományostól eltérő) népszerűsítése és elterjesztése, hogy a nők családi feladataikat is el tudják látni, ugyanakkor a munkában is ki tudjanak teljesedni.

Képzéseket is indítanak, amikről Nagy Bálint elmondta, hogy munkaerőpiaci igényfelmérések alapján nyárra dől majd el, milyenekre van igény a városban, de munkaerőpiacra való bekerülést segítő képzések biztosan indulni fognak.

A belvárosban Nő-Köz-Pont nyílik áprilisban, itt az érintettek tájékozódhatnak mindezen lehetőségekről.