Keller András nyerte a MOL TBS Balatonkerülő vitorlásversenyt (hajozas.hu)

Keller András nyerte a MOL TBS Balatonkerülő vitorlásversenyt Innov8 (Code8) hajóval, a második helyen befutó Litkey Farkas előtt. Hatalmas csatát vívtak a versenyzők az első helyért – adta hírül a hajozas.hu.

Kilenc hajó ért célba a Mol-TBS Nagydíjon. A leggyorsabban, 19 óra 3 perc alatt Keller András kerülte meg a Balatont a Fa Nándor által életre hívott versenyen.

Fa Nándor elmondta: szombat déltájban az utolsó hajók is befutottak, kilenc egyszemélyes vitorlás teljesítette a távot. Két hajós, a tavalyi győztes Zolnai György, továbbá Kovács Tamás zátonyra futás miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

Mind taktikailag, mind fizikailag nehéz verseny volt az idei – emelte ki Fa Nándor. Az első szakaszban szembeszél fújt, visszafelé Tihanynál viszont a szélcsendben összetorlódott a mezőny. Balatonalmádi és Balatonaliga között az első hat helyezett ismét nagyon közel – alig ötven méterre – került egymáshoz.

A verseny Balatonaliga és Balatonfüred közt az utolsó szakaszon, éjszaka szokatlan szélviszonyok közt dőlt el. Fa Nándor azt mondta: az élen azok a hajósok végeztek, akik csak Siófoknál fordultak az északi part felé.

A megméretést 2001-ben hívta életre Fa Nándor. A feladat: szólóban, 8 méteres hajóval a leggyorsabban körbevitorlázni a Balatont. A versenycsúcsot továbbra is Varga Lajos tartja 13 óra 34 perccel.

keszthely1-balatonkerulo-szolovitorlazas-balatonfured-fa-nandor-sailing-hajozashu-900x506

A győztes

(fotó: hajozas.hu)

(17:11)