Kék Hullám Zászló: indul az idei balatoni strandminősítő megmérettetés

A Balaton régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség 2022.-ben újra meghirdette a Kék Hullám Zászló strandminősítést. 2021.-ben a pandémia ellenére rekordszámú jelentkezővel zajlott a megmérettetés, amelynek során egytől öt csillagig kaphatnak értékelést a résztvevők. A jelentkező helyszíneket június közepén látogatja majd végig a minősítést végző bizottság – áll a szövetség közleményében. Jelentkezni május 31.-ig lehet.

 

A minősítést végző bizottság a Balatoni Szövetség mellett a Balatoni Turizmus Szövetség, a NABE, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Balatoni Kör és az MTÜ delegáltjából tevődik össze.

Az értékelés egy 32. szempontot tartalmazó pontozólap alapján történik majd, melyen szerepelnek a parkolással kapcsolatos, a környezet állapotát tükröző, családbarát szolgáltatásokat, akadálymenetes használatot vizsgáló szempontok, de a strandi büfék kínálata, a vizes helyiségek állapota is befolyásolja a pontozást.

Idén két különdíj kerül majd átadásra: a Balaton Családbarát strandja és a Balaton Legzöldebb strandja.

A minősítésre várják a jelentkezést 2022. május 31.-ig. A jelentkezési lapot és a felhívást a www.balatoniszovetseg.hu honlapon lehet megtalálni.